Rólunk írták


Hamarosan itt az I. Atád Fesztivál - atadhir.hu - 2023. július 12.


Családi nappal indul az első Atád Fesztivál, majd 12 fellépő fog zenélni egészen hajnali. A szervező - Fekete Soma, azaz DJ BL4CK - arra is ügyelt, hogy a hangszórók ne a város felé nézzenek. Jövő szombaton már délelőtt tíz órától várja a családokat az I. Atád Fesztivál, majd koraeste kezdődnek a zenés programok.

- A Claessens hoz traktort, lesznek off-road autók, két ugrálóvár, egy a kicsiknek, egy a nagyobbaknak, mászófal, arcfestés, lufihajtogató bohóc. Mindez ingyenes lesz, csak az esti, zenei programra kell belépőt váltani - mondta Fekete Soma, azaz DJ BL4CK, akivel a korábban készült beszélgetésünkre ide kattintva lehet elolvasni. A családi nap, ami egész délután 5 óráig tart, ingyenes lesz. A Nagyatádi Kötélugró Klub, illetve a zumbások is megmozgatják majd a gyerekeket. Este hat órától a zenei programra ötezer forint lesz a belépő a helyszínen. Ezért a pénzért tucatnyi fellépőt láthatnak a látogatók, minden órában más áll majd a színpadon. A szervező 5-600 főre számít. Természetesen lesz étel és ital is, sőt, rossz idő esetén egy háromszáz négyzetméteres sátrat is felállítanak a területen. A fesztiválra a jánosmajori úton haladva, a kemping mellett lehet behajtani a füves területre, ahol a szervező még arra is ügyelt, hogy a hangfalak semmiképp se a város felé nézzenek.

- Este hattól egészen este tizenegyig a retro zenék lesznek terítéken, majd utána újabb és újabb szettek kerülnek elő, mígnem a hajnal első napsugaraival együtt elérkezünk napjaink zenei kínálatához.

Atádfesztivált szervez DJ BL4CK - atadhir.hu - 2023. február 26.


A nagyatádi fiatal Somogy 3. legnagyobb fesztiváljának zenei programját szervezi, esténként megmozgat 2000 embert. A Club Vulcanban teltházas bulikat tart, producer, és remixeket készít. Nyárra tervezi az Atádfesztivált. - 14 éves korom óta foglalkozom zenével, fiatal korában apukám is tartott bulikat, persze, még kazettákkal és lemezjátszókkal, szóval, jártam rendezvényekre, DJ-versenyekre, ellesni a szakmát. 15 évesen tartottam az első bulit: a DJ volt az ismerősöm, de ő aznap éppen a szülinapját ünnepelte, így aztán hamar szalonképtelen lett, úgyhogy én csináltam helyette. Még nem voltam 20, amikor megbízott egy balatoni diszkó tulajdonosa, hogy menedzseljem a helyet a barátaimmal. Egy 10-15 fős csapattal dolgoztunk, én zenéltem, mi csináltuk a grafikát, a plakátokat,a lányok kiosztották a lellei sétányon, ők pultoztak, a srácok pedig biztonsági emberként dolgoztak, és, persze standoltunk meg takarítottunk. A második szezon után költözött Nagyatádra. A kultúrházi bulikba járt zenélni Pünkösd Márton iránymutatásával. 2018 májusában tartotta az első bulit a Club Vulcanban. Hallották, hogy ügyes, elhívták.

- Akkor már volt saját DJ-pultom, sok-sok munkával szedtem rá össze a pénzt. Az egymilliós felszerelés két modern lejátszóból és egy négycsatornás keverőből áll. Kezdetben havi egy bulit tartottunk, aztán szereztünk promotereket az akkori végzős osztályokból, ők terjesztették, híresztelték a bulit, meghívták az ismerőseiket, cserébe ők ingyen bejöhettek. Egyre jobban mentek a rendezvényeink, 19 tavaszán már sztárvendégeket is hívtunk. Most már havi kettőt csinálunk, karácsony és húsvét környékén, más kiemelt időszakokban akár többet is. Többek között Szecsei Attila és Metzker Viktória is volt már sztárvendégük, a húsvét előtti szombatra várják Náksi Attilát, Soma bízik benne, hogy halloweenkor pedig a Rádió 1 műsorvezetője, a lemezlovas Cooky jön Nagyatádra.

- Egy-egy buliban átlag 2-300 ember szokta jól érezni magát, főleg Nagyatád térségéből jönnek, de pl. decemberben és januárban voltak, akik Szekszárdról, Siófokról, Szigetvárról vagy éppen Dombóvárról érkeztek. Ha idehozunk egy jó előadót, illetve sikerül jól promotálni, akkor távolabbról is hajlandók eljönni az emberek. DJ BL4CK elmondhatja magáról, hogy Somogy harmadik legnagyobb fesztiváljának zenei programját teljes mértékben ő és a barátja szervezi. Európa legnagyobb terepjárós eseménye, a Babod Offroad Fesztivál estéin 1500-2000 embert mozgatnak meg, ennyien férnek be a sátorba, persze, azon kívül is vannak. Most pedig régi álmát szeretné beteljesíteni: egy saját szervezésű fesztivált létrehozni Nagyatádon.

- Idén még csak egy napos lesz, jövőre viszont már kétnaposra szeretnénk családi programokkal bővítve. Az Atádfesztivál július közepén lesz egy szombati napon a fürdő füves területén. A Generációk Éjszakájának jegyében a fiatalabb és az idősebb korosztálynak is szól. A lehető legjobb minőséget és szórakozási körülményeket szeretnénk biztosítani: lemezlovasokkal és két sztárfellépővel, a nevüket csak a szerződéskötés után árulhatom el. Soma megfizethető, 3-4 ezer forintos jegyárakat szeretne, és legalább 500 fős közönséget céloz megszólítani.

Adományt kaptak a Zseboroszlánok és a zeneiskolások a szombathelyi jótékonysági koncerten – vaol.hu – 2019. december 9.


Van utánpótlása a Csík zenekarnak és a műfajnak, ez is kiderült a sportházban. Félig gyerek, félig már kis felnőtt zenészek játszottak először autentikus, majd más műfajokkal ötvözött népzenét, olyan profin, hogy leesett az állunk: a Z-generáció frissen-fürgén, teljes odaadással a húrokba csapva válaszol arra a kérdésre, hogy miből lesz a cserebogár. Tehetség, szorgalom, virtuozitás, jókedv, lankadatlanság és lendületesség pezsdítette a vérünk, várva a Csík zenekart. Előtte azonban adományozás is történt a színpadon: Pacsai Gábor Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke, és Pacsainé Bódis Mária a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány adományszervezője adtak át jelképesen 250 ezer forintot a koraszülött gyerekek támogatására, ami úgy gyűlt össze, hogy a koncert minden egyes belépőjegyének árából 500 forintot odaajándékoztak, valamint hangszereket vásároltak a zeneiskolának. Tóthné dr. Grasselly Magdolna, a Perinatális Intenzív Centrum (PIC) részlegvezető főorvosa, a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke mondott köszönetet az összegért, amelyet arra fordítanak, hogy minden idő előtt érkező „zseboroszlánból” egészséges felnőtt váljék.A koraszülöttekért is koncertezett a Csík zenekar a szombathelyi MSH-ban – nyugat.hu – 2019. december 9.


A Zseboroszlán – Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítványt támogatták, jegyenként 500 forinttal. Közel teltház volt vasárnap este a Művelődési és Sportház nagytermében, ahol a Csík zenekar adott adventi koncertet. Az előadást jótékony célúként hirdették meg, azzal hogy a koraszülötteket Zseboroszlán – Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítványt támogatják. Az alapítvány a súlyos, életveszélyes állapotban lévő koraszülöttek sürgősségi és intenzív ellátását, a kezelésükhöz szükséges eszközök, gépek beszerzését támogatja.A Csík Zenekar koncertjének bevételéből a Zseboroszlán Alapítványt támogatták – tvszombathely.hu – 2019. december 9.


Jótékonysági nagykoncertet adott a Csík zenekar vasárnap a sportházban. A Magyar Zenei Kulturális Alapítvány mint rendezvény szervezője minden belépőjegy árából 500 forintot ajánlott fel a Zseboroszlán Alapítvány számára. Az így összegyűjtött 250.000 forintot a közönség előtt adták át a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítvány számára. A civilszervezet az adományt egy új lélegeztetőgép vásárláshoz használja fel.Az apró emberkékért lép fel a Csík Zenekar Szombathelyen – vaol.hu – 2019. október 31.


A Kossuth-díjas Csík-zenekar ad jótékonysági koncertet december 8-án 19 órától az Agora – Művelődési és Sportházban a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítvány javára. A cél egy korszerű és fontos gép beszerzése. A jótékonysági koncert kedden megtartott városházi sajtótájékoztatóján dr. Nemény András, Szombathely polgármestere elmondta: másodszor van itt Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke, tavaly az Esőemberke Alapítvány volt a támogatott, most a koraszülött gyerekek segítése a cél. A polgármesteri keretből 200 ezer forintot ajánlott fel. Pacsai Gábortól megtudtuk: minden belépőjegy árából 500 forint megy a koraszülöttek támogatására, valamint hangszereket vásárolnak a zeneiskolának. Előzenekarnak a Z-generáció jön. Az ifjak fellépését is üdvözölve Parais István, az Agora Szombathelyi Kulturális Központ igazgatója arról beszélt, hogy a jótékonysági koncert megerősíti az intézményt érzékenyítő, értékközvetítő, hagyományápoló funkcióiban.Szombathelyen ad jótékonysági nagykoncertet a Csík Zenekar – tvszombathely.hu – 2019. október 31.


Szombathelyen ad jótékonysági nagykoncertet a Csík Zenekar december 8-án este az AGORA Művelődési- és Sportházban ad jótékonysági nagykoncertet a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Kossuth-díjas Csík Zenekar. A koncerten meglepetés-vendégek is a színpadra lépnek. Minden megvásárolt koncertjegy árából ötszáz forinttal támogatják a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítványt, illetve hangszereket vásárolnak a szombathelyi zeneiskola számára. Tavaly a 100 Tagú Cigányzenekar adott koncertet Szombathelyen, amelynek bevételeit az Esőemberke Alapítvány által létrehozott autista otthon támogatására fordították.Jótékonysági nagykoncertet ad a Csík Zenekar Szombathelyen – vaskarika.hu – 2019. október 29.


December 8-án este az AGORA Művelődési és Sportházban ad jótékonysági nagykoncertet a Csík Zenekar – közölték kedden a szombathelyi városházán tartott sajtótájékoztatójukon a szervezők. Nemény András, Szombathely polgármestere hangsúlyozta: hagyományt szeretnének teremteni azzal, hogy minden évben egy alkalommal nagyszabású jótékonysági rendezvénynek ad helyet a város. Emlékeztetett, hogy tavaly a 100 Tagú Cigányzenekar adott nagy sikerű koncertet, melynek bevételeit akkor az Esőemberke Alapítvány által létrehozott autista otthon támogatására fordították. Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnöke a sajtótájékoztatón elmondta: a fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Kossuth-díjas Csík Zenekar egész estét betöltő koncertet ad, melyen meglepetésvendégek is a színpadra lépnek. Hozzáfűzte: minden a megvásárolt koncertjegy árából ötszáz forinttal támogatják a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítványt, illetve szintén a bevételek egy részéből idén is hangszereket vásárolnak majd a szombathelyi zeneiskola számára. Szita Szilvia, a Zseboroszlán Alapítvány egyik alapítója elmondta: nonprofit szervezetük egy lélegeztetőgép megvásárlására kívánja fordítani a koncertjegyekből befolyt összeget.A Csík zenekar ad jótékonysági nagykoncertet Szombathelyen – ugytudjuk.hu – 2019. október 19.


Lélegeztetőgépre gyűjtenek. A Magyar Zenei Kulturális Alapítvány támogatja a művészeti és kulturális nevelést, oktatást, képességfejlesztést és tehetséggondozást az általa szervezendő programokon, gálaesteken keresztül a tehetséges művészeket.
A rendezvény célja,hogy a koncerten befolyt pénzbeli-és tárgybeli adományokkal segítsék és támogassák a szombathelyi Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Alapítványt akik céljai közé tartozik: a súlyos, életveszélyes állapotban lévő koraszülöttek sürgősségi és intenzív ellátásának támogatása, a kezelésükhöz szükséges eszközök, gépek beszerzésének támogatása.
“Hagyományteremtő szándékkal ülünk itt, Ez a második alkalom, hogy a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány jótékonysági koncertet szervez Szombathelyen, az a célunk, hogy öt év múlva már azt mondhassam, hogy ez a városban hagyomány”
– mondta Nemény András polgármester az esemény sajtótájékoztatóján.
“Minden eladott belépőjegyből 500 forintot a Zseboroszlán Alapítványnak szánunk, hogy tervüket megvalósíthassák, azaz egy lélegeztetőgépet tudjanak vásárolni a koraszülött gyerekek számára”
– említette az elnök.
Nemény András végül azzal zárta: polgármesteri keretéből 200 ezer forintot ajánl fel a koraszülötteket támogató Zseboroszlán Alapítványnak.Az új hangszereken szebben szól a muzsika – kaposvarhirado.hu – 2019. február 21.


Új hangszereken játszhatnak ezentúl a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei. A Kodály Program keretében állami támogatásból több új vonós és fúvós hangszert is kapott, illetve újíthatott fel az intézmény. Az új hangszerek értéke nyolc millió forint, és több mint egy millió forintért hangszerfelújítást is elvégezhetett az iskola. Csütörtökön este az intézmény növendékei egy koncerttel köszönték meg az ajándékokat, melyek között olyan különleges hangszerek is helyet kaptak, melyekkel még sosem találkozhattak a kaposvári diákok. Az afrikai eredetű hangszerek közt így cajon, cabasa és gyöngyös maracas is helyet kapott. „A Kodály-program keretében hárommilliárd forint jutott a zeneiskolák támogatásra. Intézményükbe tavaly októbertől folyamatosan érkeztek új ütős, vonós és rézfúvós hangszerek. A pénzből egy hagyományos és egy digitális zongorát is vásároltunk”-mondta. Nagy Tamás, a zeneiskola igazgatója. A gyerekek hangversenye előtt a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnöke, Pacsai Gábor egy Yamaha furulyát és három hegedűt adományozott a zeneiskolának. A rendezvény részt vett Fekete Péter, a kultúráért felelős államtitkár és a város vezetői is.Milliós értékben kaptak új hangszereket a zeneiskolás diákok – sonline.hu – 2019. február 21.


Cajon, cabasa és gyöngyös maracas – ehhez hasonló különleges és egzotikus ütőhangszerek is érkeztek a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskolába egy kormányprogram támogatásának részeként.

A hatodik osztályos Lugosi Györgynek már az óvodában megtetszett a dobolás. – Az új hangszereket már kipróbáltam, és nagy élmény volt. Remekül szólnak – mondta.
A negyedikes Czibula Gréta most kezdett tanulni a zeneiskolában. – Azért az ütőhangszereket választottam, mert láttam a tévében, hogy sok zenekarban hogyan dobolnak – idézte fel a kislány. – Felszabadító, jó érzés ütni a dobot. Már alig várom, hogy az új hangszereken gyakorolhassak.

Már hetek óta próbálgatják az új hangszereket az ütős szekcióban. – Ilyen hangszereink még sohasem voltak, mint amilyeneket most kaptunk, ezért ez óriási ajándék – mondta Horváth Virág, ütőhangszereket oktató tanár, aki 14 éve tanít a zeneiskolában. – Az afrikai eredetű hangszerekből korábban mutatóban sem volt ebben a térségben, de ma már koncerteken és próbákon is használjuk ezeket. Minden gyermeket megismertettem az új hangszerekkel, amelyeken ezidáig még én sem tanítottam.

A Kodály-program keretében hárommilliárd forint jutott a zeneiskolák támogatásra. A kaposvári intézménybe nyolcmillió forint értékben tavaly októbertől folyamatosan érkeztek új ütős, vonós és rézfúvós hangszerek, és 1,2 millió forint értékben felújíthatják a meglevő zenei eszközeiket. A pénzből egy hagyományos és egy digitális zongorát is vásároltak. A projekt jövőre folytatódik, fűzte hozzá Nagy Tamás, a zeneiskola igazgatója.

A hangszerátadó ünnepségen Szita Károly, Kaposvár polgármestere, és Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője köszöntötte a megjelenteket. A rendezvény vendége volt Fekete Péter, a kultúráért felelős államtitkár, akit tanácsadóként Fülöp Péter, a Csiky Gergely Színház igazgatója kísért el. Fekete Péter emléklapokat adott át a növendékeknek, valamint feleskette őket a hangszerek tiszteletteljes, óvó, saját és mások örömére szolgáló használatára. A rendezvényen a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnöke, Pacsai Gábor egy Yamaha furulyát és három hegedűt adományozott a zeneiskolának.KOMOLY HANGSZERPARKKAL GAZDAGODTAK A ZENESULISOK – kaposvarmost.hu – 2019. február 21.


Vonós, ütős, fúvós hangszerek érkeztek mintegy nyolc millió forint értékben a Liszt Ferenc Zeneiskolába. Sőt, több mint egy millió forintért hangszer felújítást is eszközölhetett az intézmény.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kodály-programjának keretében történt meg a komoly eszközpark beszerzés és felújítás.

A hangszerátadó ünnepségen megjelent az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára is. Fekete Péter emléklapokat adott át a növendékeknek, valamint feleskette őket a hangszerek tiszteletteljes, óvó, saját és mások örömére szolgáló használatára.

A komoly bővítés mellett pedig  a Magyar Zenei és Kulturális Alapítvány nevében Pacsai Gábor, kuratóriumi elnök egy furulyát és három hegedűt adott átt az intézménynek.Telt ház előtt koncertezett a 100 Tagú Cigányzenekar – kapos.hu


Teljesen megtelt vasárnap este a Kaposvári Sportcsarnok, ahol a zenekar a koncert bevételének egy jelentős részét a kaposvári Vadvirág Alapítványnak ajánlotta.

Teltház fogadta vasárnap este a 100 Tagú Cigányzenekart a Kaposvári Sporttcsarnokban. A Magyar Örökség- és Hungarikum Díjas együttes 15 éve látogatott utoljára a somogyi megyeszékhelyre.

Az adventi időszakban megrendezett koncert az adakozásról is szólt. A zenekar a Magyar Zenei Kulurális Alapítvánnyal karöltve a vasárnapi koncert bevételéből 550.000 forintot adományozott a kaposvári Vadvirág Alapítvány számára.Megtelt az Agora MSH a 100 tagú cigányzenekar jótékonysági koncertjén – nyugat.hu


Vasárnap este adott koncertet a Magyar Örökség-díjas zenekar az AGORA Művelődési és Sportházban. De nem ám csak egy egyszerű koncertről volt szó. Ezúttal ugyanis az Esőemberke alapítvány javára szólt a muzsika, méghozzá teljes teltházzal. Az estet Szombathely polgármestere, Puskás Tivadar nyitotta meg és jelképesen meggyújtották a második adventi gyertyát is a koncert közben. Emellett átadták a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány adományát is. A siker már az elején borítékolható volt, így nem is meglepő, hogy vastapssal zárult a koncert.Ismét Kaposváron koncertezik a 100 Tagú Cigányzenekar – kapos.hu


A világhírű muzsikusok egy különleges produkcióval lépnek majd fel.

A 100 Tagú Cigányzenekar több mint egy évtizednyi kihagyás után lép fel újra Kaposváron. A decemberi hangversenyre egy igazán pörgős műsorral készülnek a művészek. A zenészek és a szervezők a jegybevétel egy részét a több mint húsz éve működő kaposvári Vadvirág Alapítványnak ajánlják fel.

A Magyar Örökség és Hungarikum díjas 100 tagú cigányzenekar a világon egyedülálló, hiszen tagjai zömében roma származású muzsikusok, akik a komolyzene mellett tradicionális magyar cigánymuzsikát is játszanak.

A jótékonysági kezdeményezést Kaposvár városa is támogatta.Jótékonysági ünnepi hangversenyt tart a 100 Tagú Cigányzenekar Szombathelyen – sztv.hu


Az advent idejére tervezett koncert bevételének egy részével az Esőemberke Alapítványt támogatják.

Nagyszabású kulturális esemény színhelye lesz adventkor a város – erről számolt be sajtótájékoztató keretében az AGORA, a város és a szervezők. A Művelődési és Sportház ad otthont a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjének december 9-én – itt elférnek mindannyian. A zenekar ráadásul különleges koncerttel készül.

Lovay László – alapító, művészeti vezető, Magyar Zenei Kulturális Alapítvány
“Új program. Ez azt jelenti gyakorlatilag, hogy mivel azt mondtuk, hogy kétrészes az előadás, az első részben tradicionális cigány muzsika szólal meg, mellényben, tehát a zenekar a klasszikus felállásban van.”

Ezt a szmokingos előadás követi: komolyzenét, operett- és musicaldarabokat hallgathat meg a közönség. A jótékonysági hangversenyből befolyt összeg egy részét a két évtizedes Esőemberke Alapítvány kapja. A Vas megyei autistákat támogató civil szervezet képviselője elmondta, hogy máris van helye a pénznek.

Nádorné Vörös Ibolya – kuratóriumi elnök, Esőemberke Alapítvány
“A lakóotthonunknak a fenntartási és működési költségeihez mindig van szükség támogatásra, ugyanis az államtól kapott támogatás és a lakók térítési díja nem elegendő a működéshez.”

Emellett már egy hónapja rossz az alapítvány kisbusza, ami a mindennapi teendőkhöz kellene, de a kazáncserék is most zajlanak – mindez hatalmas költség. A szervezők várják külső támogatók, szponzorok jelentkezését is.

Pacsai Gábor – kuratóriumi elnök, Magyar Zenei Kulturális Alapítvány
“A zene a fő prioritás, de fontosnak éreztük azt, hogy a zene jórékony erejével, és összaetartó és összefogó erejével támogassunk más civil szervezeteket is, mind társadalmilag, mind anyagi-pénzbeli forrásokkal is akár. Szerintem ez fontos és nemes cél, nem csak az alapítványunknak, hanem az egész civil társadalomnak is.”

A 100 tagú cigányzenekar Magyarországon évente mintegy fél tucatnyi alkalommal szerepel, inkább a világ más részein – például Amerikában, Kínában és Európában – turnéznak. Ezért is kuriózum a szombathelyi koncert.


100 TAGÚ CIGÁNYZENEKAR JÓTÉKONYSÁGI ÜNNEPI KONCERTJE – kaposvarmost.huTizennégy év után újra városunkba látogat a 100 Tagú Cigányzenekar december 16-án, melynek tagjai egy felejthetetlen, kétszer 50 perces jótékonysági koncertet adnak majd a Városi Sportcsarnokban. Minden eladott jegyből 500 forinttal a kaposvári Vadvirág Alapítványt támogatják a szervezők.

Az eseményről kedden tartottak sajtótájékoztatót a Szivárvány Kultúrpalotában, melyen részt vett Pacsai Gábor a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány elnöke és Völgyi Rita a Vadvirág Alapítvány ügyvezető igazgatója, valamint és Mágó Armand a városháza sajtóreferense.

A 100 Tagú Cigányzenekar nemcsak országosan, hanem nemzetközi szinten is nagyon nívós névnek számít, akik olyan kulturális értékeket képviselnek és ápolnak, melyek világszerte csodálatra méltóak. Ezért is nagy megtiszteltetés és szerencse, hogy újra Kaposváron fogadhatjuk a zenekart, ráadásul egy olyan nemes cél és kivételes szervezetet támogatva, mint a Vadvirág Alapítvány.

Az Alapítvány 23 éve működik Kaposváron és hiánypótló szolgáltatásokat nyújt hátrányos helyzetű gyerekeknek, miközben megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztat. A koncertből befolyó bevételt elsősorban hátrányos helyzetű diákokat oktató pedagógusok képzésére szeretnék fordítani, elsősorban az értőolvasás fejlesztésére-oktatására.

Szerző: Bogdán ErikKoncerttel jótékonykodik a 100 Tagú Cigányzenekar Szombathelyen – vaol.hu


Jótékonysági ünnepi hangversenyt tart a 100 Tagú Cigányzenekar a városban. A december 9-i esemény Magyarországon kuriózumnak számít, évente alig néhány alkalommal lép fel hazánkban a világszerte jól ismert muzsikus csapat.

Nagyszabású zenei esemény színhelye lesz adventkor a város – erről számolt be sajtótájékoztatón az Agora Szombathelyi Kulturális Központ, a város és a szervezők. A művelődési és sportház ad otthont a 100 Tagú Cigányzenekar koncertjének december 9-én – itt elfér minden muzsikus, de a várható nagy közönség is. A nívós kulturális eseménynek szívesen ad helyet az intézmény – tette hozzá az igazgató, Parais István, aki a koncert célját is méltatta. Dr. Puskás Tivadar polgármester arról beszélt, hogy a segítő szándék Szombathelyen már-már természetes dolog, az itt élőkben él a jószándék.

Mint Lovay László alapító, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány művészeti vezetője elmondta, Görögországból érkezik haza a 100 Tagú Cigányzenekar, és szinte a repülőtérről indulnak Szombathelyre. Mintegy 90 muzsikus biztosan itt lesz a zenekarból, ez ritkaságnak számít.

A nagy érdeklődést máris mutatja a jegyek eladási aránya, ennek ellenére még hozzá lehet jutni belépőkhöz. A 100 tagú cigányzenekar Magyarországon évente nagyjából fél tucatnyi alkalommal lép fel, inkább a világ más részen turnéznak. Ezért is kuriózum ez a lehetőség.

A befolyt összeget a két évtizedes Esőemberke Alapítvány kapja, működési költségként szeretnék hasznosítani a pénzt, a egyebek között a rehabilitációs foglalkoztató központban. A Vas megyei autistákat támogató civil szervezet képviselője hozzátette, hogy több pénznek is lenne helye. Nádorné Vörös Ibolya, az Esőemberke Alapítvány kuratóriumi elnöke kérdésünkre elmondta, hogy most zajlanak a kazáncserék az otthonban, de a kisbuszuk is elromlott, nagy szervizen van – egyik sem olcsó, ám elkerülhetetlen költség. Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke hangsúlyozta, hogy még további szponzorokat is várnak: lehet még csatlakozni a jótékonysági akcióhoz!Kaposváron húzza majd a 100 Tagú Cigányzenekar – sonline.hu


Már többen is érdeklődnek a 100 Tagú Cigányzenekar kaposvári nagykoncertje iránt, az ismert zenészek december 16-án adnak műsort a somogyi megyeszékhelyen, a városi sportcsarnokban. A szervezők szerint élményben gazdag estére számíthatnak a zenekedvelők.

– Ez a zenekar nem csak országos szinten közvetít komoly kulturális értékeket, hanem európai és világ szinten is – mondta Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány elnöke, a koncert egyik szervezője. Arról is tájékoztatta a sajtót, hogy a zenekarból várhatóan nyolcvanöten lépnek majd színpadra, kétszer ötven perces műsorral. Minden eladott jegyből 500 forintot a kaposvári Vadvirág Alapítványnak ajánlanak fel.

Völgyi Rita, az alapítvány ügyvezetője köszönetet mondott a lehetőségért. A bevételt elsősorban hátrányos helyzetű gyerekeket oktató pedagógusok képzésére, az értő olvasás fejlesztésének támogatására szeretnék fordítani.

Mágó Armand, a városháza sajtóreferense azt mondta: olyan alapítványra esett a választás, melyre méltán lehetnek büszkék a kaposváriak.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy várják még azokat a támogatókat, akik szívesen csatlakoznának a jótékonysági akcióhoz.VIRTUÓZ ZENÉVEL A GYERMEKEKÉRT – magyaridok.hu


A Virtuózokkal, Molnár Ferenc Caramellel, a Kodály Filharmonikusokkal, valamint a Pécsi Vonósokkal készül egyedülálló jótékonysági hangversenyekre az adventi időszakban a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány. A debreceni gála bevételét a város önkormányzati óvodai hangszerrepertoárjának fejlesztésére, a pécsiét a Szemem Fénye Alapítvány Dóri gyermekhospice-ház működtetésére fordítják majd. A kedvezményezetteket mind a két esetben a város vezetése választotta ki.

Műfaji és emberi összefogást ígérnek a december 9-én Pécsre és 17-én Debrecenbe tervezett adventi jótékonysági koncertek. A debreceni Kölcsey, majd a Kodály Központban tartandó hangversenyen a könnyű- és a klasszikus zene kedvelői is minőségi zenei élményt kaphatnak. A koncertet rendező Romvári Gergely elmondta: az első részben emelkedettebb, patetikusabb, majd populárisabb zenei válogatással készülnek.

Lapunk érdeklődésére Molnár Ferenc Caramel arról beszélt: a megkereséskor nem volt kérdés számára, hogy ebben a produkcióban ott van a helye. – Minden együtt van, ami számomra fontos: a segítségnyújtás, amelynek ráadásul gyermekek a kedvezményezettjei, a zenei minőség és változatosság, valamint azok az emelkedett koncerthelyszínek, amelyekhez a legjobb fellépéseim kötnek.

Négy dallal készülök, köztük egy zsoltárral és népszerű számokkal is; mindegyiket új zenei köntösben viszem a színpadra. Eddig legtöbbször Debrecenben énekeltem zsoltárt, de gyerekkorom óta megszólaltatom ezt a bibliai műfajt, és egészen másként fogom most átadnia hallgatóknak, mint ahogy eddig megszokhatták. Magam is a tehetségkutató műsorok világában tűntem fel, így nagyon fontos számomra, hogy a Virtuózokkal dolgozhatok, akiket sokkal többször kellene hallanunk – mondta az énekes.

A gálakoncerteken a Virtuózok és Caramel mellett Pécsett a Pécsi Vonósok, Debrecenben pedig a Kodály Filharmonikusok vesznek részt.

A fővédnök Debrecenben Papp László polgármester és Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, Pécsett pedig Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.Caramel a Kodály Filharmonikusokkal jótékonykodik


A Virtuózok, Molnár Ferenc Caramel, valamint a Kodály Filharmonikusok és a Pécsi Vonósok is fellépnek a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány debreceni és pécsi Adventi dallamok című jótékonysági koncertjein decemberben.

A pécsi Kodály Központban december 9-én megvalósuló est nyereségét a Szemem Fénye Alapítvány gyermekhospice-intézménye, a Dóri Ház kapja mindennapos működésének könnyítésére. A debreceni Kölcsey Központban december 17-én zajló jótékonysági koncert bevételéből Debrecen önkormányzati óvodáit szerelik fel különböző, a foglalkozásokon szükséges hangszerekkel – mondta el Lovay László előadóművész, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány alapítója a jótékonysági kezdeményezést bemutató szerdai sajtótájékoztatón Budapesten.

Az ünnepélyesebb és könnyedebb darabokat egyaránt felvonultató műsorban egyebek mellett Johann Sebastian Bach Baderine, Niccolo Paganini Mózes fantázia, Molnár Ferenc Caramel Lélekdonor, Wolf Péter Ave Maria és Szüts Apor Groteszk tangó című műve hangzik el.Pécsen és Debrecenben rendez jótékonysági koncertet a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány – bama.hu


A Virtuózok, Molnár Ferenc Caramel, valamint a Kodály Filharmonikusok és a Pécsi Vonósok is fellépnek a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány debreceni és pécsi, Adventi dallamok című jótékonysági koncertjén decemberben. A pécsi Kodály Központban december 9-én megvalósuló est nyereségét a Szemem Fénye Alapítvány gyermekhospice-intézménye, a Dóri Ház kapja mindennapos működésének könnyítésére. A debreceni Kölcsey Központban december 17-én zajló jótékonysági koncert bevételéből Debrecen önkormányzati óvodáit szerelik fel különböző, a foglalkozásokon szükséges hangszerekkel – mondta el Lovay László előadóművész, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány alapítója a jótékonysági kezdeményezést bemutató szerdai sajtótájékoztatón Budapesten. Az ünnepélyesebb és könnyedebb darabokat egyaránt felvonultató műsorban egyebek mellett Johann Sebastian Bach Baderine, Niccolo Paganini Mózes fantázia, Chopin Esz-dúr noktürn, Molnár Ferenc Caramel Lélekdonor, Wolf Péter Ave Maria és Szüts Apor Groteszk tangó című műve hangzik el. A koncerteken fellép továbbá Déki Lakatos Sándor Liszt-díjas prímás, a Virtózokból ismert Kökény Tamás (nagybőgő), Szüts Apor (zongora), Lugosi Dániel Ali (klarinét), Bojtos Luca (ének), Holozsai Eszter (fuvola), Szauer Bianka (hárfa), valamint Debrecenben a Lautitia kóruscsalád és a Kodály Filharmonikusok, Pécsen a Mátyás király utcai Általános Iskola kórusa és a Pécsi Vonósok. Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke felidézte, hogy az Adventi dallamok kezdeményezést 2015-ben álmodta meg, akkor egy helyszínen rendezték meg. Hozzátette, hogy a jövőben szeretnék a határon innen és túl is megrendezni a gálát, hiszen az alapítvány célja, hogy képviselje és minél szélesebb körben terjessze a kultúrát. A gálák színpadi rendezője, Romvári Gergely elmondta, hogy a műsor első felében igyekeznek egy kicsit ünnepélyesebb, emelkedettebb kínálatot nyújtani, a második részben pedig a könnyedebb, populárisabb darabok szólalnak meg. A felajánlott adományt a debreceni óvodák hangszerállományának gyarapítására és cseréjére szeretnék fordítani, így dallam- és ritmushangszereket, valamint furulyát, csengettyűt és citerát vásárolnak majd – közölte Bene Edit, a debreceni önkormányzat humán főosztályvezetője. Hozzátette: az alapítványtól egy nagyobb értékű Yamaha-fuvolát kapnak adományként, amelyet egy tehetséges 14 éves gyermek vehet át a gálakoncerten. Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány elnöke kiemelte, hogy 16 ezer érintett család van ma Magyarországon, amelyek gyógyíthatatlan gyermeket gondoznak. Hozzátette: a gyermekhospice nemcsak az életvégi ellátást jelenti, a szolgáltatások nagyobb része azokról a gyermekekről szól, akik valamilyen életet megrövidítő vagy veszélyeztető krónikus betegségben szenvednek. Az alapítvány a gyermekhospice mellett gyermekbeteg-szállítással is foglalkozik, az országban az egyetlen szervezetként teljes Baranya megyét ki tudják szolgálni – fűzte hozzá. A debreceni est fővédnöke Papp László polgármester és Kósa Lajos, a Modern városok program végrehajtását felügyelő és irányító tárca nélküli miniszter, a pécsi koncert fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.Műfajok feletti összefogás a gyerekekért az Adventi dallamok – wemagazin.com


A pécsi és debreceni jótékonysági gálán fellépnek – többek között – a Virtuózok, Molnár Ferenc Caramel, a Kodály Filharmonikusok, a Pécsi Vonósok, az előadásokon pedig egy-egy gyerekkórus is közreműködik.

Ritka, műfajok feletti összefogást, és ehhez mérten változatos hangzásvilágot ígérnek a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány adventi jótékonysági koncertjei. A december 9-ére és 17-ére szervezett eseményen a könnyű és a klasszikus zene kedvelői is színvonalas produkciókra számíthatnak. Molnár Ferenc Caramel mellett a Virtuózok tehetségei, illetve Pécsett a Pécsi Vonósok, Debrecenben a Kodály Filharmonikusok vesznek részt előadóként. A szervezők mindkét helyszínen meglepetésekkel is készülnek – ismertette a két eseményt Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány elnöke.

A december 9-i, pécsi koncert a Kodály Központban lesz, és a koncert nyereségét a Szemem Fénye Alapítvány gyermekhospice-intézménye, a Dóri Ház kapja mindennapos működésének könnyítésére.

A debreceni Kölcsey Központban, december 19-re szervezett gála bevételéből a város óvodáit szerelik fel különböző, a foglalkozásokon szükséges hangszerekkel.

A felajánlott adományt a debreceni óvodák hangszerállományának gyarapítására és cseréjére szeretnék fordítani, így dallam- és ritmushangszereket, valamint furulyát, csengettyűt és citerát vásárolnak majd – mondta el Bene Edit, a debreceni önkormányzat humán főosztályvezetője. Az alapítványtól egy nagyobb értékű Yamaha-fuvolát kapnak adományként, amelyet egy tehetséges 14 éves gyermek vehet át a gálakoncerten.

Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány elnöke szerint 16 ezer érintett van ma Magyarországon, amelyek gyógyíthatatlan gyermeket gondoznak. A gyermekhospice nemcsak az életvégi ellátást jelenti, a szolgáltatások nagyobb része azokról a gyermekekről szól, akik valamilyen életet megrövidítő vagy veszélyeztető krónikus betegségben szenvednek. Az alapítvány a gyermekhospice mellett gyermekbeteg-szállítással is foglalkozik, az országban az egyetlen szervezetként teljes Baranya megyét ki tudják szolgálni.

Bocskor Lóránt, a Virtuózok rendezvényigazgatója elmondta: a Virtuózok programra jellemző – szemben más tehetségkutató műsorokkal –, hogy a komolyzene népszerűsítésén túl a műsor után sem hagyja magára a művészeket. A jótékony célok mellett erre is kiváló alkalom a két gálakoncert. A fiatal fellépők további tapasztalatot szereznek a koncertezésben, és megmutatják, hogy a komoly- és könnyűzene egyáltalán nem ellentétes, vagy végletes műfaj, és megfér egy közös színpadon.

A gálák színpadi rendezője, Romvári Gergely hozzátette; nagyon jó darabokat, profin adnak elő a résztvevők, neki „csak” a kohéziót kellett megteremtenie az egyes előadók és műfajok között. Egyetlen kérés volt az Alapítvány részéről, hogy a műsor első fele legyen kicsit ünnepélyesebb, emelkedettebb, a második fele pedig könnyedebb, populárisabb.

Molnár Ferenc Caramel kifejtette, karrierje kezdete óta örömmel lép fel jótékonysági eseményeken, és ez különösen így van, ha gyerekek a rendezvény kedvezményezettjei. Emiatt szívesen tesz eleget a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány felkérésének is.

Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke bemutatta 2015-ben megálmodott Adventi dallamok történetét. A jövőben szeretnék a gálát a határon innen és túl is megrendezni! Az alapítvány célja, hogy képviselje és minél szélesebb körben terjessze a kultúrát.

A jótékonysági koncerteken Johann Sebastian Bach – Baderine, Niccolo Paganini – Mózes fantázia, Chopin -Esz-dúr noktürn, Molnár Ferenc Caramel – Lélekdonor, Wolf Péter – Ave Maria és Szüts Apor Groteszk tangó című műve hangzik el.
Az esteken fellép Déki Lakatos Sándor Liszt-díjas prímás,

a Virtózokból ismert Kökény Tamás nagybőgő,

Szüts Apor, zongora, Lugosi Dániel Ali, klarinét, Bojtos Luca, ének, Holozsai Eszter, fuvola, Szauer Bianka, hárfa, Debrecenben a Lautitia kóruscsalád és a Kodály Filharmonikusok, Pécsen a Mátyás király utcai Általános Iskola kórusa és a Pécsi Vonósok.

A koncertek helyszíne, időpontja: 

Pécs, Kodály Központ Hangversenyterem, 2017. december 9. 19:00
Debrecen, Kölcsey Központ Nagyterem, 2017. december 19:00

http://magyarzeneikultura.hu/event/adventi-dallamok-jotekonysagi-gala-virtuozok-es-caramel-2017-12-17/Varázslatos adventi koncert lesz Debrecenben sztárfellépőkkel – dehir.hu


Debrecen – Caramel és a Virtuózok a Kodály Filharmonikusokkal közösen jótékonysági koncertet tartanak a Kölcsey Központban. (X)

Sztárfellépőkkel rendezi meg idei jótékonysági gálakoncertjét december 17-én, Debrecenben a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány.

A Virtuózok, Molnár Ferenc Caramel, valamint a Kodály Filharmonikusok mellett a Lautitia Kóruscsalád gyerekkórusait is hallhatják a koncertre látogatók.

Az Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert című esemény egy igazán ritka, műfajok feletti összefogással, és ehhez mérten változatos hangzásvilággal, kívánják a szervezők a koncert bevételének felajánlásával támogatni az önkormányzati óvodák hangszerrepertoárának fejlesztését.

Az eseményen a könnyű és a klasszikus zene kedvelői is színvonalas produkciókra számíthatnak. Az ünnepélyesebb és könnyedebb darabokat egyaránt felvonultató műsorban egyebek mellett Johann Sebastian Bach Baderine, Niccolo Paganini Mózes fantázia, Chopin Esz-dúr noktürn, Molnár Ferenc Caramel Lélekdonor, Wolf Péter Ave Maria és Szüts Apor Groteszk tangó című műve hangzik el.

A koncerteken fellép továbbá Déki Lakatos Sándor Liszt-díjas prímás, a Virtuózokból ismert Kökény Tamás (nagybőgő), Szüts Apor (zongora), Lugosi Dániel Ali (klarinét), Bojtos Luca (ének), Holozsai Eszter (fuvola), Szauer Bianka (hárfa), valamint a Lautitia Kóruscsalád és a Kodály Filharmonikusok Debrecen, vezényel Kovács László karmester.

A jótékonysági koncertet december 17-én 19 órától tartják a Kölcsey Központban.

A rendezvény fővédnöke Papp László, Debrecen polgármestere, valamint Kósa Lajos miniszter.

A jegyek kaphatók az Interticket országos hálózatában, a jegy.hu oldalon, valamint a Kölcsey Központ jegypénztárában. Bővebb információt a Kölcsey Központ honlapján találnak.Pécsett és Debrecenben rendez jótékonysági koncertet a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány


A Virtuózok, Molnár Ferenc Caramel, azonfelül a Kodály Filharmonikusok és a Pécsi Vonósok is fellépnek a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány debreceni és pécsi, Adventi dallamok című jótékonysági koncertjén decemberben.

A pécsi Kodály Központban december 9-én megvalósuló est nyereségét a Szemem Fénye Alapítvány gyermekhospice-intézménye, a Dóri Ház kapja mindennapos működésének könnyítésére. A debreceni Kölcsey Központban december 17-én zajló jótékonysági koncert bevételéből Debrecen önkormányzati óvodáit szerelik fel különféle, a foglalkozásokon létfontosságú hangszerekkel – hangoztatta Lovay László előadóművész, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány alapítója a jótékonysági indítványt bemutató sajtótájékoztatón Budapesten.

Az ünnepélyesebb és könnyedebb darabokat hasonlóképpen felvonultató műsorban többek között Johann Sebastian Bach Baderine, Niccolo Paganini Mózes fantázia, Chopin Esz-dúr noktürn, Molnár Ferenc Caramel Lélekdonor, Wolf Péter Ave Maria és Szüts Apor Groteszk tangó című műve hangzik el.

A koncerteken fellép azonkívül Déki Lakatos Sándor Liszt-díjas prímás, a Virtózokból ismert Kökény Tamás (nagybőgő), Szüts Apor (zongora), Lugosi Dániel Ali (klarinét), Bojtos Luca (ének), Holozsai Eszter (fuvola), Szauer Bianka (hárfa), ezenkívül Debrecenben a Lautitia kóruscsalád és a Kodály Filharmonikusok, Pécsen a Mátyás király utcai Általános Iskola kórusa és a Pécsi Vonósok.

Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke visszaemlékezett, hogy az Adventi dallamok indítványt 2015-ben álmodta meg, akkor egy helyszínen szervezték össze. Kijelentette még, hogy az elkövetkezendő időszakokban szeretnék a határon innen és túl is megrendezni a gálát, tudniillik az alapítvány célja, hogy képviselje és minél szélesebb körben terjessze a kultúrát.

A gálák színpadi rendezője, Romvári Gergely közölte, hogy a műsor első felében igyekeznek egy kicsit ünnepélyesebb, emelkedettebb kínálatot nyújtani, a második részben ugyanakkor a könnyedebb, populárisabb darabok szólalnak meg.

A felajánlott adományt a debreceni óvodák hangszerállományának gyarapítására és cseréjére szeretnék fordítani, ezáltal dallam- és ritmushangszereket, emellett furulyát, csengettyűt és citerát vásárolnak ezt követően – közölte Bene Edit, a debreceni önkormányzat emberi főosztályvezetője. Hangoztatta még: az alapítványtól egy nagyobb értékű Yamaha-fuvolát kapnak adományként, amit egy tehetséges 14 éves gyermek vehet keresztül a gálakoncerten.

Gyura Barbara, a Szemem Fénye Alapítvány elnöke kiemelte, hogy 16 ezer érintett család van ma Magyarországon, amelyek gyógyíthatatlan gyermeket gondoznak. Kijelentette még: a gyermekhospice nemcsak az életvégi ellátást jelenti, a szolgáltatások nagyobb része azokról a gyermekekről szól, akik valamilyen életet megrövidítő vagy veszélyeztető krónikus betegségben szenvednek. Az alapítvány a gyermekhospice mellett gyermekbeteg-szállítással is figyelmet fordít, az országban az egyetlen szervezetként egész Baranya megyét ki tudják szolgálni – fűzte hozzá.

A debreceni est fővédnöke Papp László polgármester és Kósa Lajos, a Korszerű települések program végrehajtását felügyelő és irányító tárca nélküli miniszter, a pécsi koncert fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.Műfajok feletti összefogás a gyerekekért Virtuózok-Caramel jótékonysági gála decemberben – ma.hu


Sztárfellépőkkel szervezi meg idei jótékonysági gálakoncertjét a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány. A pécsi és debreceni rendezvényeken fellépnek többek között a Virtuózok, Molnár Ferenc Caramel, a Kodály Filharmonikusok, a Pécsi Vonósok, az előadásokon pedig egy-egy gyerekkórus is közreműködik. A debreceni gála bevételéből Debrecen város óvodái hangszereket kapnak, míg a pécsi esemény után a Szemem Fénye Alapítvány a Dóri gyermek-hospice-ház működtetésére fordítja a nekik szánt összeget.

Ritka, műfajok feletti összefogást, és ehhez mérten változatos hangzásvilágot ígérnek a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány adventi jótékonysági koncertjei. A december 9-ére és 17-ére szervezett eseményen a könnyű és a klasszikus zene kedvelői is színvonalas produkciókra számíthatnak. Molnár Ferenc Caramel mellett a Virtuózok tehetségei, illetve Pécsett a Pécsi Vonósok, Debrecenben a Kodály Filharmonikusok vesznek részt előadóként. A szervezők mindkét helyszínen meglepetésekkel is készülnek – ismertette a két eseményt Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány elnöke.

A december 9-i, pécsi koncert a Kodály Központban lesz, és a koncert nyereségét a Szemem Fénye Alapítvány gyermekhospice-intézménye, a Dóri Ház kapja mindennapos működésének könnyítésére. A debreceni Kölcsey Központban, december 17-re szervezett gála bevételéből a város óvodáit szerelik fel különböző, a foglalkozásokon szükséges hangszerekkel.

Bocskor Lóránt, a Virtuózok rendezvényigazgatója elmondta: a Virtuózok programra jellemző – szemben más tehetségkutató műsorokkal -, hogy a komolyzene népszerűsítésén túl a műsor után sem hagyja magára a művészeket. A jótékony célok mellett erre is kiváló alkalom a két gálakoncert, ahol a fiatal fellépők nemcsak további tapasztalatot szereznek a koncertezésben, de azt is megmutatják, hogy a komoly- és könnyűzene egyáltalán nem ellentétes, vagy végletes műfaj, és megfér egy közös színpadon.

A gálák színpadi rendezője, Romvári Gergely hozzátette; nagyon jó darabokat, profin adnak elő a résztvevők, neki “csak” a kohéziót kellett megteremtenie az egyes előadók és műfajok között. Egyetlen kérés volt az Alapítvány részéről, hogy a műsor első fele legyen kicsit ünnepélyesebb, emelkedettebb, a második fele pedig könnyedebb, populárisabb.

Molnár Ferenc Caramel kifejtette, karrierje kezdete óta örömmel lép fel jótékonysági eseményeken, és ez különösen így van, ha gyerekek a rendezvény kedvezményezettjei. Emiatt szívesen tesz eleget a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány felkérésének is.
Virtuózok-Caramel Jótékonysági Gálakoncert – Műfajok feletti összefogás a gyerekekért – kronikavideomagazin.hu

Műfajok feletti összefogást és változatos hangzásvilágot ígérnek a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány adventi jótékonysági koncertjei. A december 9-ére és 17-ére szervezett eseményen a könnyű és a klasszikus zene kedvelői is színvonalas produkciókra számíthatnak. Molnár Ferenc Caramel mellett a Virtuózok tehetségei, illetve Pécsett a Pécsi Vonósok, Debrecenben a Kodály Filharmonikusok vesznek részt előadóként. A szervezők mindkét helyszínen meglepetésekkel is készülnek – ismertette a két eseményt Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány elnöke és Lovay László, előadóművész a sajtótájékoztató moderátora.

1LovayLaszlo

A december 9-i, pécsi koncert a Kodály Központban lesz, és a koncert nyereségét a Szemem Fénye Alapítvány gyermekhospice-intézménye, a Dóri Ház kapja mindennapos működésének könnyítésére. A debreceni Kölcsey Központban, december 19-re szervezett gála bevételéből a város óvodáit szerelik fel különböző, a foglalkozásokon szükséges hangszerekkel.

Bocskor Lóránt, a Virtuózok rendezvényigazgatója elmondta: a Virtuózok programra jellemző – szemben más tehetségkutató műsorokkal –, hogy a komolyzene népszerűsítésén túl a műsor után sem hagyja magára a művészeket. A jótékony célok mellett erre is kiváló alkalom a két gálakoncert, ahol a fiatal fellépők nemcsak további tapasztalatot szereznek a koncertezésben, de azt is megmutatják, hogy a komoly- és könnyűzene egyáltalán nem ellentétes, vagy végletes műfaj, és megfér egy közös színpadon.

A gálák színpadi rendezője, Romvári Gergely szerint nagyon jó darabokat, profin adnak elő a résztvevők, neki „csak” a kohéziót kellett megteremtenie az egyes előadók és műfajok között. A műsor első fele kicsit ünnepélyesebb, emelkedettebb, a második fele pedig könnyedebb, populárisabb lesz.

Molnár Ferenc Caramel elmondta, hogy karrierje kezdete óta örömmel lép fel jótékonysági eseményeken, és ez különösen így van, ha gyerekek a rendezvény kedvezményezettjei. Emiatt szívesen tesz eleget a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány felkérésének is.

A jótékonysági koncerteken Johann Sebastian Bach – Baderine, Niccolo Paganini – Mózes fantázia, Chopin -Esz-dúr noktürn, Molnár Ferenc Caramel – Lélekdonor, Wolf Péter – Ave Maria és Szüts Apor Groteszk tangó című műve hangzik el.

A koncerteken fellép Déki Lakatos Sándor Liszt-díjas prímás, a Virtózokból ismert Kökény Tamás nagybőgő, Szüts Apor, zongora, Lugosi Dániel Ali, klarinét, Bojtos Luca, ének, Holozsai Eszter, fuvola, Szauer Bianka, hárfa, Debrecenben a Lautitia kóruscsalád és a Kodály Filharmonikusok, Pécsen a Mátyás király utcai Általános Iskola kórusa és a Pécsi Vonósok.

A debreceni est fővédnöke Papp László polgármester és Kósa Lajos, a Modern városok program végrehajtását felügyelő és irányító tárca nélküli miniszter, a pécsi koncert fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Fővédnökök: Balog Zoltán – emberi erőforrások minisztere, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kósa Lajos – tárca nélküli miniszter, dr. Papp László – Debrecen Megyei Jogú Város polgármestere

Készítette: Közéleti Gazdasági Krónika. Szöveg: Szabados Julianna. Megjelenik: Krónika Videómagazin.Hévíz a magyar dal fővárosa – balatonifutar.hu


Ez évre szólóan Hévíz nyerte el a Magyar Dal Fővárosa kitüntető címet. A szeptember 14-ei ünnepre e ranghoz méltón készülnek, minderről a házigazda Papp Gábor polgármester, valamint a dalünnep ötletgazdája, Presser Gábor és a rendező intézmény, a Festetics György Művelődési Központ megbízott igazgatója, Hermann Katalin tartott tájékoztatót a minap.

A felvezető programok már szeptember 12-én megkezdődnek. A Széchenyi utcai nagy parkoló az élő koncerteknek ad helyet, mintegy 5000 néző befogadását biztosítva. A városszerte zajló programok helyszínei közt szerepel a Dr. Moll Károly tér, a Festetics tér, a Dr. Schulhof sétány, a Deák tér, a Szentlélek templom, a Muzeális Gyűjtemény kiállítóhely, amely már most kuriózumként kínálja a Munkácsy kiállítást.

A megnyitón: szeptember 14-én 10 órakor a Tófürdőn Presser Gábor mond ünnepi beszédet. Hévíz, a térség oktatási intézményeinek, civil szervezeteinek, lakosságának bevonásával kíván tisztelegni a magyar dal előtt. Ezen attrakció kapcsán legalább ezer résztvevő egymás kezét fogva öleli majd körül a hévízi tavat és énekel együtt. Az eseményt élőben közvetíti a Magyar Televízió. Ezen a napon rendezik az áprilisban meghirdetett Hévízi Dalfesztivál döntőjét is. A keszthelyi hajókikötőből indul útjára a Hévíz motoros hajó, mint a Magyar Dal Hajója: fedélzetén – illeszkedve a hévízi programokhoz – a 60-as éveket idéző táncdalok elevenednek meg. További különlegesség, hogy szeptember 14-én kisbusz indul útnak a Musica Antiqua zenekarral és a Csicsergők gyermekkarral, akik elviszik a magyar dalt a partner fürdővárosok helyszíneire: Zalakarosra, Sárvárra és Bükre.

Programok zajlanak továbbá a termelői piac területén, a Fontana Moziban, alkalmanként a Dottó kisvonat zenészekkel járja körbe a várost. A magyar zenével kézen fogva jár ezúttal a Hévíz folyóirat különszáma, a két műfajt kiegészítve. Kedvező idő esetén a Hévízi-tó fölé emelkedik a Magyar Dal Hőlégballonja.

Mindennek hévízi kisugárzásaként tartanak dalünnepi rendezvényeket számos településen. A balatoni régióban Füreden, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kórusok, dalkörök szereplésével rendez 3 napos programot. A szeptember 12-én induló események 14-én, a dal ünnepnapján teljesednek ki a Tagore sétányon az alapítványt képviselő Pacsai Gábor elnök és Lovay László nótaénekes szervezésével. H. Á.