Videósarok

Videósarok

2019:

Csík Zenekar Jótékonysági Nagykoncertje - sajtótájékoztató - Szombathely Városháza (2019. október 4.) - M5 Híradó


Nagyszabású jótékonysági koncertet ad Szombathelyen december 8-án a Kossuth-díjas Csík Zenekar - SZTV.hu

A CSÍK Zenekar Jótékonysági Nagykoncertje 2019 // Médiamegjelenések 1. old


A CSÍK Zenekar Jótékonysági Nagykoncertje 2019 // Médiamegjelenések 2. old


2018:

A 100 Tagú Cigányzenekar Jótékonysági Nagykoncertje 2018 // Médiamegjelenések 1. old


A 100 Tagú Cigányzenekar Jótékonysági Nagykoncertje 2018 // Médiamegjelenések 2. old

2017:

Publikum interjú Pacsai Gábor elnökkel [2017]

PUBLIKUM: Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert összefoglaló + interjúk [2017]

Pécs TV – PontMA interjú Pacsai Gábor elnökkel [2017]

Esti közelkép beszélgetés Pacsai Gábor elnökkel​ [2017]

Fáma: Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertek​ [2017]

Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertek - Kossuth Rádió déli Krónika műsorában [2017]

Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertek - Pannon Televízió esti híradójában [2017]

Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertek - Bartók Rádió - Muzsikáló délután című műsorában [2017]

Adventi dallamok jótékonysági gálakoncertek - InfoRádió - rádióinterjú Lovay Lászlóval [2017]

Médiamegjelenések (2017) – 4.

Médiamegjelenések (2017) – 3.

Médiamegjelenések (2017) – 2.

Médiamegjelenések (2017) – 1.

XVMedia/XVTV: Adventi dallamok XVTV Híradóban

Rendezte: Magyar Zenei Kulturális Alapítvány, Hubay Jenő Zeneiskola, Budapest Főváros XV. kerületi Önkormányzat és Polgármesteri Hivatal, Zeneszöveg.hu - Ahol a dalszövegek laknak

Közreműködtek: Kukely Júlia Liszt Ferenc-díjas operaénekes, Csák József Magyar Kultúra Lovagja operaénekes, Hubay Jenő Zeneiskola tanárai, diákjai, Kovács Magda Polgári Zenetanoda 2k15 12. 13. 19.00 Hubay Jenő Zeneiskola

Gálaműsort rendezte és szerkesztette: Lovay László Magyar Zenei Kulturális Alapítvány alapítója

A jótékonysàgi gálaműsor bevètelét Hubay Jenő Zeneiskola tanulói részére ajánltuk fel.
Köszönjük az adományaikat Hubay Jenő Zeneiskola tanítványainak nevében is!
:)

Hévízi televízió: Hévíz lett a Magyar Dal fővárosa!

A rendezvénysorozatot 2007-ben elindító Presser Gábor az országos és helyi programokat is ismertető sajtótájékoztatón arról beszélt: az idén szeptember 14-én tartandó Magyar dal napján “kikiáltják” a Magyar népdal napját is Martonvásáron, ennek kezdeményezője Kunos Tamás, a Csík zenekar tagja.

Hozzátette, hogy minden évben külföldi helyszín is csatlakozik a rendezvényekhez “szimbolikus testvérként”, ez a város ezúttal Kassa lesz.

A dalünnep ötletadója felidézte, amikor 2007-ben megfogalmazta a magyar zene ünnepéről szóló ötletét, politikamentes rendezvényt képzelt el, mert “a magyar dal mindenkié”, a jelenben és a jövőben is. A zene örömének, “saját kultúránk és kincsestárunk megőrzésének ünnepe” kell, hogy legyen ez a nap – fogalmazta meg.

Hozzátette, hogy a Magyar dal fővárosának kiválasztása Gerendai Károlynak, a Sziget Fesztiválok egyik kitalálójának gondolata volt, és azt is ő javasolta, hogy ez a főváros minden évben csak vidéki település legyen. A helyszínekről pedig egy több mint tíztagú zsűri dönt, a jelentkezők pályázatai alapján.

Balatoni futár: Hévíz a magyar dal fővárosa

Ez évre szólóan Hévíz nyerte el a Magyar Dal Fővárosa kitüntető címet. A szeptember 14-ei ünnepre e ranghoz méltón készülnek, minderről a házigazda Papp Gábor polgármester, valamint a dalünnep ötletgazdája, Presser Gábor és a rendező intézmény, a Festetics György Művelődési Központ megbízott igazgatója, Hermann Katalin tartott tájékoztatót a minap.

A felvezető programok már szeptember 12-én megkezdődnek. A Széchenyi utcai nagy parkoló az élő koncerteknek ad helyet, mintegy 5000 néző befogadását biztosítva. A városszerte zajló programok helyszínei közt szerepel a Dr. Moll Károly tér, a Festetics tér, a Dr. Schulhof sétány, a Deák tér, a Szentlélek templom, a Muzeális Gyűjtemény kiállítóhely, amely már most kuriózumként kínálja a Munkácsy kiállítást.

A megnyitón: szeptember 14-én Médiasarok10 órakor a Tófürdőn Presser Gábor mond ünnepi beszédet. Hévíz, a térség oktatási intézményeinek, civil szervezeteinek, lakosságának bevonásával kíván

tisztelegni a magyar dal előtt. Ezen attrakció kapcsán legalább ezer résztvevő egymás kezét fogva öleli majd körül a hévízi tavat és énekel együtt. Az eseményt élőben közvetíti a Magyar Televízió. Ezen a napon rendezik az áprilisban meghirdetett Hévízi Dalfesztivál döntőjét is. A keszthelyi hajókikötőből indul útjára a Hévíz motoros hajó, mint a Magyar Dal Hajója: fedélzetén – illeszkedve a hévízi programokhoz – a 60-as éveket idéző táncdalok elevenednek meg. További különlegesség, hogy szeptember 14-én kisbusz indul útnak a Musica Antiqua zenekarral és a Csicsergők gyermekkarral, akik elviszik a magyar dalt a partner fürdővárosok helyszíneire: Zalakarosra, Sárvárra és Bükre.

Programok zajlanak továbbá a termelői piac területén, a Fontana Moziban, alkalmanként a Dottó kisvonat zenészekkel járja körbe a várost. A magyar zenével kézen fogva jár ezúttal a Hévíz folyóirat különszáma, a két műfajt kiegészítve. Kedvező idő esetén a Hévízi-tó fölé emelkedik a Magyar Dal Hőlégballonja.

Mindennek hévízi kisugárzásaként tartanak dalünnepi rendezvényeket számos településen. A balatoni régióban Füreden, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kórusok, dalkörök szereplésével rendez 3 napos programot. A szeptember 12-én induló események 14-én, a dal ünnepnapján teljesednek ki a Tagore sétányon az alapítványt képviselő Pacsai Gábor elnök és Lovay László nótaénekes szervezésével. H. Á.