Tizennégy év után újra városunkba látogat a 100 Tagú Cigányzenekar december 16-án, melynek tagjai egy felejthetetlen, kétszer 50 perces jótékonysági koncertet adnak majd a Városi Sportcsarnokban. Minden eladott jegyből 500 forinttal a kaposvári Vadvirág Alapítványt támogatják a szervezők.

Az eseményről kedden tartottak sajtótájékoztatót a Szivárvány Kultúrpalotában, melyen részt vett Pacsai Gábor a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány elnöke és Völgyi Rita a Vadvirág Alapítvány ügyvezető igazgatója, valamint és Mágó Armand a városháza sajtóreferense.

A 100 Tagú Cigányzenekar nemcsak országosan, hanem nemzetközi szinten is nagyon nívós névnek számít, akik olyan kulturális értékeket képviselnek és ápolnak, melyek világszerte csodálatra méltóak. Ezért is nagy megtiszteltetés és szerencse, hogy újra Kaposváron fogadhatjuk a zenekart, ráadásul egy olyan nemes cél és kivételes szervezetet támogatva, mint a Vadvirág Alapítvány.

Az Alapítvány 23 éve működik Kaposváron és hiánypótló szolgáltatásokat nyújt hátrányos helyzetű gyerekeknek, miközben megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztat. A koncertből befolyó bevételt elsősorban hátrányos helyzetű diákokat oktató pedagógusok képzésére szeretnék fordítani, elsősorban az értőolvasás fejlesztésére-oktatására.

Szerző: Bogdán Erik