Van utánpótlása a Csík zenekarnak és a műfajnak, ez is kiderült a sportházban. Félig gyerek, félig már kis felnőtt zenészek játszottak először autentikus, majd más műfajokkal ötvözött népzenét, olyan profin, hogy leesett az állunk: a Z-generáció frissen-fürgén, teljes odaadással a húrokba csapva válaszol arra a kérdésre, hogy miből lesz a cserebogár. Tehetség, szorgalom, virtuozitás, jókedv, lankadatlanság és lendületesség pezsdítette a vérünk, várva a Csík zenekart.

Előtte azonban adományozás is történt a színpadon: Pacsai Gábor Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumi elnöke, és Pacsainé Bódis Mária a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány adományszervezője adtak át jelképesen 250 ezer forintot a koraszülött gyerekek támogatására, ami úgy gyűlt össze, hogy a koncert minden egyes belépőjegyének árából 500 forintot odaajándékoztak, valamint hangszereket vásároltak a zeneiskolának.

Tóthné dr. Grasselly Magdolna, a Perinatális Intenzív Centrum (PIC) részlegvezető főorvosa, a Zseboroszlán Vas Megyei Koraszülöttekért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke mondott köszönetet az összegért, amelyet arra fordítanak, hogy minden idő előtt érkező „zseboroszlánból” egészséges felnőtt váljék.