Új hangszereken játszhatnak ezentúl a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola növendékei. A Kodály Program keretében állami támogatásból több új vonós és fúvós hangszert is kapott, illetve újíthatott fel az intézmény. Az új hangszerek értéke nyolc millió forint, és több mint egy millió forintért hangszerfelújítást is elvégezhetett az iskola.

Csütörtökön este az intézmény növendékei egy koncerttel köszönték meg az ajándékokat, melyek között olyan különleges hangszerek is helyet kaptak, melyekkel még sosem találkozhattak a kaposvári diákok. Az afrikai eredetű hangszerek közt így cajon, cabasa és gyöngyös maracas is helyet kapott. „A Kodály-program keretében hárommilliárd forint jutott a zeneiskolák támogatásra. Intézményükbe tavaly októbertől folyamatosan érkeztek új ütős, vonós és rézfúvós hangszerek.

A pénzből egy hagyományos és egy digitális zongorát is vásároltunk”-mondta. Nagy Tamás, a zeneiskola igazgatója. A gyerekek hangversenye előtt a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnöke, Pacsai Gábor egy Yamaha furulyát és három hegedűt adományozott a zeneiskolának. A rendezvény részt vett Fekete Péter, a kultúráért felelős államtitkár és a város vezetői is.