Már többen is érdeklődnek a 100 Tagú Cigányzenekar kaposvári nagykoncertje iránt, az ismert zenészek december 16-án adnak műsort a somogyi megyeszékhelyen, a városi sportcsarnokban. A szervezők szerint élményben gazdag estére számíthatnak a zenekedvelők.

– Ez a zenekar nem csak országos szinten közvetít komoly kulturális értékeket, hanem európai és világ szinten is – mondta Pacsai Gábor, a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány elnöke, a koncert egyik szervezője. Arról is tájékoztatta a sajtót, hogy a zenekarból várhatóan nyolcvanöten lépnek majd színpadra, kétszer ötven perces műsorral. Minden eladott jegyből 500 forintot a kaposvári Vadvirág Alapítványnak ajánlanak fel.

Völgyi Rita, az alapítvány ügyvezetője köszönetet mondott a lehetőségért. A bevételt elsősorban hátrányos helyzetű gyerekeket oktató pedagógusok képzésére, az értő olvasás fejlesztésének támogatására szeretnék fordítani.

Mágó Armand, a városháza sajtóreferense azt mondta: olyan alapítványra esett a választás, melyre méltán lehetnek büszkék a kaposváriak.

A sajtótájékoztatón az is elhangzott, hogy várják még azokat a támogatókat, akik szívesen csatlakoznának a jótékonysági akcióhoz.