Debrecen – Caramel és a Virtuózok a Kodály Filharmonikusokkal közösen jótékonysági koncertet tartanak a Kölcsey Központban. (X)

Sztárfellépőkkel rendezi meg idei jótékonysági gálakoncertjét december 17-én, Debrecenben a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány.

A Virtuózok, Molnár Ferenc Caramel, valamint a Kodály Filharmonikusok mellett a Lautitia Kóruscsalád gyerekkórusait is hallhatják a koncertre látogatók.

Az Adventi dallamok jótékonysági gálakoncert című esemény egy igazán ritka, műfajok feletti összefogással, és ehhez mérten változatos hangzásvilággal, kívánják a szervezők a koncert bevételének felajánlásával támogatni az önkormányzati óvodák hangszerrepertoárának fejlesztését.

Az eseményen a könnyű és a klasszikus zene kedvelői is színvonalas produkciókra számíthatnak. Az ünnepélyesebb és könnyedebb darabokat egyaránt felvonultató műsorban egyebek mellett Johann Sebastian Bach Baderine, Niccolo Paganini Mózes fantázia, Chopin Esz-dúr noktürn, Molnár Ferenc Caramel Lélekdonor, Wolf Péter Ave Maria és Szüts Apor Groteszk tangó című műve hangzik el.

A koncerteken fellép továbbá Déki Lakatos Sándor Liszt-díjas prímás, a Virtuózokból ismert Kökény Tamás (nagybőgő), Szüts Apor (zongora), Lugosi Dániel Ali (klarinét), Bojtos Luca (ének), Holozsai Eszter (fuvola), Szauer Bianka (hárfa), valamint a Lautitia Kóruscsalád és a Kodály Filharmonikusok Debrecen, vezényel Kovács László karmester.

A jótékonysági koncertet december 17-én 19 órától tartják a Kölcsey Központban.

A rendezvény fővédnöke Papp László, Debrecen polgármestere, valamint Kósa Lajos miniszter.

A jegyek kaphatók az Interticket országos hálózatában, a jegy.hu oldalon, valamint a Kölcsey Központ jegypénztárában. Bővebb információt a Kölcsey Központ honlapján találnak.