A Virtuózokkal, Molnár Ferenc Caramellel, a Kodály Filharmonikusokkal, valamint a Pécsi Vonósokkal készül egyedülálló jótékonysági hangversenyekre az adventi időszakban a Magyar Zenei Kulturális Alapítvány. A debreceni gála bevételét a város önkormányzati óvodai hangszerrepertoárjának fejlesztésére, a pécsiét a Szemem Fénye Alapítvány Dóri gyermekhospice-ház működtetésére fordítják majd. A kedvezményezetteket mind a két esetben a város vezetése választotta ki.

Műfaji és emberi összefogást ígérnek a december 9-én Pécsre és 17-én Debrecenbe tervezett adventi jótékonysági koncertek. A debreceni Kölcsey, majd a Kodály Központban tartandó hangversenyen a könnyű- és a klasszikus zene kedvelői is minőségi zenei élményt kaphatnak. A koncertet rendező Romvári Gergely elmondta: az első részben emelkedettebb, patetikusabb, majd populárisabb zenei válogatással készülnek.

Lapunk érdeklődésére Molnár Ferenc Caramel arról beszélt: a megkereséskor nem volt kérdés számára, hogy ebben a produkcióban ott van a helye. – Minden együtt van, ami számomra fontos: a segítségnyújtás, amelynek ráadásul gyermekek a kedvezményezettjei, a zenei minőség és változatosság, valamint azok az emelkedett koncerthelyszínek, amelyekhez a legjobb fellépéseim kötnek.

Négy dallal készülök, köztük egy zsoltárral és népszerű számokkal is; mindegyiket új zenei köntösben viszem a színpadra. Eddig legtöbbször Debrecenben énekeltem zsoltárt, de gyerekkorom óta megszólaltatom ezt a bibliai műfajt, és egészen másként fogom most átadnia hallgatóknak, mint ahogy eddig megszokhatták. Magam is a tehetségkutató műsorok világában tűntem fel, így nagyon fontos számomra, hogy a Virtuózokkal dolgozhatok, akiket sokkal többször kellene hallanunk – mondta az énekes.

A gálakoncerteken a Virtuózok és Caramel mellett Pécsett a Pécsi Vonósok, Debrecenben pedig a Kodály Filharmonikusok vesznek részt.

A fővédnök Debrecenben Papp László polgármester és Kósa Lajos, a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, Pécsett pedig Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.